|
WYMUSZENIE |
| Autor |
Wiadomość |
BigBrotherTM

.jpg)
Dział: Montaż
Miejsce pracy: Zakłady GM Gliwice
|
Wysłany: Sro Cze 24, 2009 14:37 WYMUSZENIE
|
|
|
Tak właśnie "wymuszeniem" moge nazwac to co planuje nowy inwestor OPLA. A mianowicie obnizka zarobkow od 10 do 25% pensji bo jesli nie to zamek na zaklad i PAPA.
Chciałbym poznać wasze opinie na ten temat. |
_________________ Bylem, jestem, bede wszedzie i nigdzie
UWAZAJCIE.....wam tez wystawie opinie |
|
|
|
|
 |
|
GORG

|
Wysłany: Sro Cze 24, 2009 18:16
|
|
|
Skąd masz takie informacje - prowokacja co |
_________________ Pozdrowionka Piast Gliwice
 |
|
|
|
|
 |
BigBrotherTM

.jpg)
|
Wysłany: Sro Cze 24, 2009 19:21
|
|
|
| Mam bardzo precyzyjne informacje a jesli nie wierzysz to poczekaj az wyjda na jaw. Ja tylko mam nadzieje ze zalogas powie jednym glosem NIE bo jesli bedzie odwrotnie to juz po nas. |
|
|
|
|
 |
hans klos

|
Wysłany: Czw Cze 25, 2009 17:02
|
|
|
BigBrotherTM wejdź na Co z SCG tam znajdzesz moją odpowiedź natowje pytania
[ Dodano: Czw Cze 25, 2009 18:13 ]
a związki wydają kasę na lewo i praw na wielką http://www.solidarnosc-ka...=glowna&art=415 ja to przeczytacie to nieżle się ubawicie |
_________________ klos |
|
|
|
|
 |
skalpel

Dział: GMMP
|
Wysłany: Czw Cze 25, 2009 19:42
|
|
|
hans, ten artykuł nie jest ani trochę śmieszny. on jest tragiczny. to na co ci ludzie marnuja kasę to koszmar. przypomina to stare powiedzenie "rząd się sam wyżywi" w tym przypadku powinno być "zarząd" pakują kasę na głupie konferencje, które nic nie przynosza pracownikom a tylko nabijają kieszenie kumplom prowadzącym pseudointelektualny wykład, czyli jest to sposób jak napchac własną kieszeń nie robiąc nic. nie dziwi mnie że się tak pchają koryta. |
|
|
|
|
 |
memberek

Dział: body
|
Wysłany: Pią Cze 26, 2009 20:28
|
|
|
| skalpel napisał/a: | hans, ten artykuł nie jest ani trochę śmieszny. on jest tragiczny. to na co ci ludzie marnuja kasę to koszmar. przypomina to stare powiedzenie "rząd się sam wyżywi" w tym przypadku powinno być "zarząd" pakują kasę na głupie konferencje, które nic nie przynosza pracownikom a tylko nabijają kieszenie kumplom prowadzącym pseudointelektualny wykład, czyli jest to sposób jak napchac własną kieszeń nie robiąc nic. nie dziwi mnie że się tak pchają koryta. |
Wreszcie się z Tobą zgadzam Skalpel.Nie ma jak sie dopchać do koryta tanim kosztem... |
_________________ GMMP-nie polecam... |
|
|
|
|
 |
hans klos

|
Wysłany: Nie Cze 28, 2009 10:54
|
|
|
| Ta załoga zwsze dostanie w dupę bo niema tam ludzi z jajami by się postawić a nierobów i lizusów tyle że własną matkę sprzedadzą bo poziom intelekualny nie mówiąc o wykształeniu nie których GL iTL jest taki że nawet do sprzątania ulic się nie nadają. |
_________________ klos |
|
|
|
|
 |
OgóR

Dział: SCG II
Miejsce pracy: Inne
|
Wysłany: Nie Cze 28, 2009 12:19
|
|
|
Popieram słowa Hansa
Ciekawe ilu zwolnią od 2 lipca obniżają takt z 40 na 37 samochodów na godzinę więc znów się im okaże że za dużo czasu mamy wolnego i paru trzeba zwolnić. |
_________________ www.italgastro.pl
http://www.nasza-godula.pl |
|
|
|
|
 |
|
memberek

|
Wysłany: Nie Cze 28, 2009 12:50
|
|
|
| hans klos napisał/a: | | Ta załoga zwsze dostanie w dupę bo niema tam ludzi z jajami by się postawić a nierobów i lizusów tyle że własną matkę sprzedadzą bo poziom intelekualny nie mówiąc o wykształeniu nie których GL iTL jest taki że nawet do sprzątania ulic się nie nadają. |
Mam pare TL-ów których wyj...ał bym na zbity pysk.Zmiana Red motorek zafirowy.Gościowi tak naj...bało w mózg,że hej.Nie pamięta wól jak cielęciem był..... |
|
|
|
|
 |
LIGOPTYRYSTA

|
Wysłany: Pon Cze 29, 2009 11:14
|
|
|
| memberek, O kim piszesz ?o Romanie?Bo nie jestem pewien. |
|
|
|
|
 |
memberek

|
Wysłany: Pon Cze 29, 2009 15:07
|
|
|
| LIGOPTYRYSTA napisał/a: | | memberek, O kim piszesz ?o Romanie?Bo nie jestem pewien. |
Jan (Nie)zbędny |
|
|
|
|
 |
OgóR

Dział: SCG II
Miejsce pracy: Inne
|
Wysłany: Pon Cze 29, 2009 15:07
|
|
|
Zwolnienia powinni rozpocząć od góry od GL w dól lecieć .
Zresztą na ten nadchodzący miesiąc mamy mniejsza produkcje to niestety ale w planie jest do wyprodukowanie o prawie 3 razy więcej niż w tym miesiącu Astr II no i dwa razy tyle Trójek. Wiadomo że to oznacza (nie na kazdym stanowisku) bieganinę nie ma to jak idzie sama zafira |
_________________ www.italgastro.pl
http://www.nasza-godula.pl |
|
|
|
|
 |
LIGOPTYRYSTA

|
Wysłany: Pon Cze 29, 2009 15:27
|
|
|
| OgóR napisał/a: | | nie ma to jak idzie sama zafira |
Jasne-i wtedy na zafirze muszą biegać. |
|
|
|
|
 |
BigBrotherTM

.jpg)
|
Wysłany: Pon Cze 29, 2009 22:40
|
|
|
| zgadzam sie z wami że zwolnienia powinny zacząć się o góry. Przykład OPLA: po zlikwidowaniu jednej zmiany zwolniono wielu membrów lecz wszystkie szychy gdzies upchneli i nie jak w SCG że degradacja tylko ta sama płaca a oni dostają niemałe pieniądze. Nie zwolnią ich bo to jedna banda która trzyma się razem a tłumaczą że to doświadczeni ludzie i nie są pewnie do zastąpienia. Śmiać mi się chce jak słyszę że na produkcji jest ktoś niezastąpiony. To kpina bo BZDURY. Czemu TL po awansie na GL-a radzi sobie niemal od razu na tym stanowisku lub GL na Shift`a bo trzeba tak walić w ch.... żeby wyglądało że to praca dla nielicznych do których niby my się nie nadajemy. Także jak pisałem na początku powinni zwalniać też tych z góry bo trzeba im płacić kolosalne pieniądze. |
|
|
|
|
 |
hans klos

|
Wysłany: Czw Lip 02, 2009 19:25
|