Niezależne Fora Pracownicze Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: wymuszenie

WYMUSZENIE
Autor Wiadomość
BigBrotherTM 

Dział: Montaż
Miejsce pracy: Zakłady GM Gliwice
Wysłany: Sro Cze 24, 2009 14:37   WYMUSZENIE

Tak właśnie "wymuszeniem" moge nazwac to co planuje nowy inwestor OPLA. A mianowicie obnizka zarobkow od 10 do 25% pensji bo jesli nie to zamek na zaklad i PAPA.
Chciałbym poznać wasze opinie na ten temat.

GORG 

Wysłany: Sro Cze 24, 2009 18:16   

Skąd masz takie informacje - prowokacja co :(

BigBrotherTM 

Wysłany: Sro Cze 24, 2009 19:21   

Mam bardzo precyzyjne informacje a jesli nie wierzysz to poczekaj az wyjda na jaw. Ja tylko mam nadzieje ze zalogas powie jednym glosem NIE bo jesli bedzie odwrotnie to juz po nas.

hans klos 

Wysłany: Czw Cze 25, 2009 17:02   

BigBrotherTM wejdź na Co z SCG tam znajdzesz moją odpowiedź natowje pytania :evil: :evil: :evil:

[ Dodano: Czw Cze 25, 2009 18:13 ]
a związki wydają kasę na lewo i praw na wielką http://www.solidarnosc-ka...=glowna&art=415 ja to przeczytacie to nieżle się ubawicie :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

skalpel 

Dział: GMMP
Wysłany: Czw Cze 25, 2009 19:42   

hans, ten artykuł nie jest ani trochę śmieszny. on jest tragiczny. to na co ci ludzie marnuja kasę to koszmar. przypomina to stare powiedzenie "rząd się sam wyżywi" w tym przypadku powinno być "zarząd" pakują kasę na głupie konferencje, które nic nie przynosza pracownikom a tylko nabijają kieszenie kumplom prowadzącym pseudointelektualny wykład, czyli jest to sposób jak napchac własną kieszeń nie robiąc nic. nie dziwi mnie że się tak pchają koryta. :( :(

memberek 

Dział: body
Wysłany: Pią Cze 26, 2009 20:28   

skalpel napisał/a:
hans, ten artykuł nie jest ani trochę śmieszny. on jest tragiczny. to na co ci ludzie marnuja kasę to koszmar. przypomina to stare powiedzenie "rząd się sam wyżywi" w tym przypadku powinno być "zarząd" pakują kasę na głupie konferencje, które nic nie przynosza pracownikom a tylko nabijają kieszenie kumplom prowadzącym pseudointelektualny wykład, czyli jest to sposób jak napchac własną kieszeń nie robiąc nic. nie dziwi mnie że się tak pchają koryta. :( :(

Wreszcie się z Tobą zgadzam Skalpel.Nie ma jak sie dopchać do koryta tanim kosztem...

hans klos 

Wysłany: Nie Cze 28, 2009 10:54   

Ta załoga zwsze dostanie w dupę bo niema tam ludzi z jajami by się postawić a nierobów i lizusów tyle że własną matkę sprzedadzą bo poziom intelekualny nie mówiąc o wykształeniu nie których GL iTL jest taki że nawet do sprzątania ulic się nie nadają.

OgóR 

Dział: SCG II
Miejsce pracy: Inne
Wysłany: Nie Cze 28, 2009 12:19   

Popieram słowa Hansa
Ciekawe ilu zwolnią od 2 lipca obniżają takt z 40 na 37 samochodów na godzinę więc znów się im okaże że za dużo czasu mamy wolnego i paru trzeba zwolnić.

http://www.nasza-godula.pl

memberek 

Wysłany: Nie Cze 28, 2009 12:50   

hans klos napisał/a:
Ta załoga zwsze dostanie w dupę bo niema tam ludzi z jajami by się postawić a nierobów i lizusów tyle że własną matkę sprzedadzą bo poziom intelekualny nie mówiąc o wykształeniu nie których GL iTL jest taki że nawet do sprzątania ulic się nie nadają.

Mam pare TL-ów których wyj...ał bym na zbity pysk.Zmiana Red motorek zafirowy.Gościowi tak naj...bało w mózg,że hej.Nie pamięta wól jak cielęciem był.....

LIGOPTYRYSTA 

Wysłany: Pon Cze 29, 2009 11:14   

memberek, O kim piszesz ?o Romanie?Bo nie jestem pewien.

memberek 

Wysłany: Pon Cze 29, 2009 15:07   

LIGOPTYRYSTA napisał/a:
memberek, O kim piszesz ?o Romanie?Bo nie jestem pewien.

Jan (Nie)zbędny

OgóR 

Dział: SCG II
Miejsce pracy: Inne
Wysłany: Pon Cze 29, 2009 15:07   

Zwolnienia powinni rozpocząć od góry od GL w dól lecieć .
Zresztą na ten nadchodzący miesiąc mamy mniejsza produkcje to niestety ale w planie jest do wyprodukowanie o prawie 3 razy więcej niż w tym miesiącu Astr II no i dwa razy tyle Trójek. Wiadomo że to oznacza (nie na kazdym stanowisku) bieganinę nie ma to jak idzie sama zafira :D

http://www.nasza-godula.pl

LIGOPTYRYSTA 

Wysłany: Pon Cze 29, 2009 15:27   

OgóR napisał/a:
nie ma to jak idzie sama zafira

Jasne-i wtedy na zafirze muszą biegać.

BigBrotherTM 

Wysłany: Pon Cze 29, 2009 22:40   

zgadzam sie z wami że zwolnienia powinny zacząć się o góry. Przykład OPLA: po zlikwidowaniu jednej zmiany zwolniono wielu membrów lecz wszystkie szychy gdzies upchneli i nie jak w SCG że degradacja tylko ta sama płaca a oni dostają niemałe pieniądze. Nie zwolnią ich bo to jedna banda która trzyma się razem a tłumaczą że to doświadczeni ludzie i nie są pewnie do zastąpienia. Śmiać mi się chce jak słyszę że na produkcji jest ktoś niezastąpiony. To kpina bo BZDURY. Czemu TL po awansie na GL-a radzi sobie niemal od razu na tym stanowisku lub GL na Shift`a bo trzeba tak walić w ch.... żeby wyglądało że to praca dla nielicznych do których niby my się nie nadajemy. Także jak pisałem na początku powinni zwalniać też tych z góry bo trzeba im płacić kolosalne pieniądze.

hans klos 

Wysłany: Czw Lip 02, 2009 19:25   

Zawsze piszcie że trzeba by zróbcie z tym prządek gadać to każdy potrafi :roll: :roll: :roll:

Odpowiedz do tematu