Niezależne Fora Pracownicze Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: Brak tagów.

wielki '"sukces" negocjacji
Autor Wiadomość
makaron 

Dział: GA
Wysłany: Czw Lis 29, 2007 07:08   wielki '"sukces" negocjacji

witam . mam mala uwage na temat tego co sie dzieje obecnie w zakladzie... czy tylko ja czuje sie oszukany ... czy te wielkie zwiazkowe obiecanki na temat podwyzek mozna wklozyc po miedzy bajki naszego bossa??

nie wiem jak wy ale mnie 500 zl brutto jakos szczegulnie nie porawilo humoru. a sorry jeszcze ten mega bonus 1200...
co wy na to ...

chyba zrobie sobie podwyzke 1% i pojde w piz ---du z tego zwiazkowego kola c**l RR

po 3 latach 330 zł na reke hahha to cale 110 na rok calkiem niezle , nasi koledzy na zachodzi chyba zaczna tarzac sie ze smiechu jak dowiedza sie ile dostal polski TM podwyzki po 3 latch parcy...

memberek 

Dział: body
Miejsce pracy: Zakłady GM Gliwice
Wysłany: Czw Lis 29, 2007 17:35   

Ja też czuję niedosyt,po co ta gatka,że będziemy walczyć i ten szum ze strajkiem...Dzisiaj sie dowiedziałem o naszych podwyżkach,i nie jestem szczeże zadowolony z tego,myślałem,że jednak więcej tego wywalczą..Teraz przystały związki na to i podejżewam,że na następne podwyżki raczej już nie doczekamy..Nie ja...

kiero 

Wysłany: Wto Gru 04, 2007 12:25   

popieram ja tez zrobie sobie 1% podwyzki,nie wiem po co było to całe przedstawienie,zrobili i tak jak ojciec zagrał.proponuje zalozyc liste chetnych oczywiscie anonimowo, do podwyzki 1%

GORG 

Wysłany: Wto Gru 04, 2007 14:44   

kiero napisał/a:
popieram ja tez zrobie sobie 1% podwyzki,nie wiem po co było to całe przedstawienie,zrobili i tak jak ojciec zagrał.proponuje zalozyc liste chetnych oczywiscie anonimowo, do podwyzki 1%
chcesz zrobić sobie podwyżkę ok.30zl a nie jesteś zadowolony z podwyżki 500 zł żenada :oops:

makaron 

Wysłany: Sob Gru 08, 2007 17:05   

Cytat:
chcesz zrobić sobie podwyżkę ok.30zl a nie jesteś zadowolony z podwyżki 500 zł żenada

chyba ktos tu nie skumal o co chodzi w 1% podwyzce...

ja popieram ta "akcje" jeden procent to znaczy wiecej niz 500 zl:P

dramall 

Dział: body
Wysłany: Nie Gru 09, 2007 16:17   

Witam.
Związki zawodowe mają być naszymi przedstawicielami w kontaktach z pracodawcą.
Obecnie związki zostały przerobione na organizatora popijaw i wyjazdów na skoki, grzyby i inne duperele. PAN CIEBIERA uważa się za udzielnego księcia w zakładzie i nie interesuje go zdanie pracowników produkcyjnych, ON przecież już dogadał się z Romkiem i reszta nie jest ważna. Kolejna farsa w zbieraniu opinii pracowników na temat proponowanych przez RR podwyżek upewniła mnie w przekonaniu, że CIEBIERA musi wylecieć z hukiem z biura na linię i poza......lać jakieś parę lat. Może zacznie liczyć się wtedy ze zdaniem załogi. Inaczej jego związek zawodowy nigdy nie będzie po naszej stronie , tylko po swojej własnej.
Wypisujcie się z Solidarności , CIEBIERA to kłamca!!!
Manipuluje wami i będzie to robił dopóki go nie zwolnicie ze stanowiska przewodniczącego.
Smutny i rozczarowany przebiegiem negocjacji...

asus 

Wysłany: Pon Gru 10, 2007 00:10   

Szkoda,że tak mało ludzi tu pisze.Wielu z nas jest niezadowolonych z przebiegu negocjacji i podjętej decyzji przez związki lecz tylko kilka osób potrafiło się wypowiedzieć.

GORG 

Wysłany: Pon Gru 10, 2007 10:29   

Każdy ma swoje zdanie na ten temat ,ale prawda jest taka że gdyby nie związki to byśmy dostali po 250zł i bylibyśmy cicho. Fakt każdy spodziewał się większej sumy i czuje niedosyt, ale bądźmy zadowoleni z tego co mamy

maldini 

Wysłany: Wto Gru 11, 2007 18:43   

JAK KTOŚ DOSTAŁ UMOWĘ Z GMMP ROK WCZEŚNIEJ A TERAZ ZARABIA TYLE CO MY PO OSMIU LATACH ZACIĄGANIA PASA TO MOŻE CZUĆ NIEDOSYT
WRAZ Z UMOWĄ ZAFIROWĄ POWINIEN SIĘ SKOŃCZYĆ CZAS sławka W ROLI KAPITANA I NIECH POZAPIER...... JAK MY ZWYKLI GALERNICY :evil:

OPLIK 

Wysłany: Czw Gru 27, 2007 08:16   

Panowie,słyszałem ze w tych 500pln jest tzw."gilowska",czyli rytas postawił na swoim,i dał swoje ok 280pln.To o co toczył się spór???

krismilka 

Wysłany: Czw Gru 27, 2007 12:36   

Cytat:

Panowie,słyszałem ze w tych 500pln jest tzw."gilowska",czyli rytas postawił na swoim,i dał swoje ok 280pln.To o co toczył się spór???

O to jak bardzo dobrze walczyły o nasze płace związki zawodowe i jak to dobrze że je mamy w zakładzie. Poczytaj wątek zobaczysz sam :D Pamiętaj w Polsce mamy wolność słowa .... ale obowiązuje nas autocenzura (jeżeli nie chcesz być zjedzony przez związkowców)

skalpel 

Dział: GMMP
Wysłany: Czw Gru 27, 2007 12:39   

mam takie pytanko do tych wszystkich niezadowolonych.
ilu z was brało udział w masówce przed budynkiem G5 :?:

OPLIK 

Wysłany: Czw Gru 27, 2007 12:59   

skalpel napisał/a:
mam takie pytanko do tych wszystkich niezadowolonych.
ilu z was brało udział w masówce przed budynkiem G5 :?:

Ja bywałem na wszystkich masówkach i jakoś nie potrafię sobie przypomniec a żeby ktoś w jaskrawych kamizelkach słowem pisnął że podyżka jest z "gilowską",inflacją.
Pozdrawiam

robot nr.____:] 

Dział: Body
Wysłany: Czw Gru 27, 2007 14:50   

ciekawe ja o niczym takim nie słyszałem pewnie nie mam gumowego ucha ale jeśli tak jest to niezły kanał

GORG 

Wysłany: Czw Gru 27, 2007 17:40   

Jak to może być z gilowską jak procent jest odliczany od zarobku czyli od naszego brutto więc nie jest to wliczane do tego 500 zł

Odpowiedz do tematu