|
Urlopy na żądanie |
| Autor |
Wiadomość |
majstersztyk

|
Wysłany: Pią Cze 30, 2006 08:39 Urlopy na żądanie
|
|
|
Cześć nie wiem czy dzieje sie tak na innych wydziałach a przynajmniej na GA GL mówi sobie na metingu tak: od jutra nie macie po co do mnie dzwonic bo nie daje zadnych urlopów na żądanie bo jutro i przez cały tydzień mamy audyt więc o urlopie możecie zapomnieć, a zgodnie z prawem nie ma zapisu w kodeksie pracy o jakimś audycie "na czas audytu w GMMP brak UŻ"
Juz widziałem te rozmowy na lini co za c...l z tego GL jak może, trzeba cos z tym zrobic, ale niestety chłopaki maja umowy adecco albo i tymczasowe pod gm, wiec spokojnie sobie chodza cały tydzień do pracy a GL jak zawsze sie smieje z nas "co za barany dają sie nabierać"
Nie wiem jak postapic w takiej sytuacji gdybym tak naprawde potrzebował urlopu na żądanie na telefon (polecam nagranie rozmowy na dyktafon) co robić , starzy praownic proszę o opinie w tej sprawie |
|
|
|
|
 |
|
skalpel

Dział: GMMP
Miejsce pracy: Zakłady GM Gliwice
|
Wysłany: Nie Paź 01, 2006 11:49
|
|
|
| ale baran. żaden zakichany GL nie robi ci łachy z urlopem na żądanie. to reguluje KP. takim tekstem to facet moze pojechac w kiblu do lustra. dzwonisz np. o 6:15 i mówisz że dziś bierzesz urlop na żądanie i niech spróbuje ci go nie dać. |
|
|
|
|
 |
rybak

|
Wysłany: Nie Paź 01, 2006 18:59
|
|
|
Oczywiście że Ci go da.
Tylko pomyśl o tym że później jest półroczna ocena i zostanie to oczywiście w niej ujęte.
A poza tym w KP jest zapis że otrzymujesz urlop na żądanie o ile nie koliduje to z interesem pracodawcy czyli że nie poniesie on przez to strat. |
|
|
|
|
 |
skalpel

|
Wysłany: Nie Paź 01, 2006 20:36
|
|
|
| rybak napisał/a: |
A poza tym w KP jest zapis że otrzymujesz urlop na żądanie o ile nie koliduje to z interesem pracodawcy czyli że nie poniesie on przez to strat. |
urlop na żądanie jest urlopem na żądanie i nalezy mi się jak psu micha. nawet 100% załogi może go wziąść jednoczesnie i nikt nie moze ci go odmówić. a co do oceny. jeśli taki cymbał GL wspomni że masz nizszą premię bo wziołes urlop na żadanie wtedy gdy mu nie pasowało to mu możesz powiedziec że jest najnormalniej jeb.....ty i nich ci to da na piśmie. taki baran nie ma prawa wyciągac żadnych, powtarzam żadnych konsekwencji w związku z twoim urlopem w innycm wypadku łamie najnormalniej w świecie prawo a na to jest odpowiedni paragraf. |
|
|
|
|
 |
rybak

|
Wysłany: Pon Paź 02, 2006 07:44
|
|
|
Chłopie w jakim Ty świecie żyjesz?
Czy myślisz że GL jest aż tak głupi?
Oczywiście że Ci nie powie że dostajesz na przykład kategorię C lub B z tego powodu.
Nikt nie jest święty i na każdego się znajdzie haczyk?
Chyba mi nie powiesz że zawsze i wszędzie przestrzegasz tego całego GM-GMS?
Daj mi człowieka a na niego coś znajdę. |
|
|
|
|
 |
Mr.Middlefinger

|
Wysłany: Pon Paź 02, 2006 12:02
|
|
|
| święta prawda rybak, zawsze coś znajdą jak bedą chcieli cię udupić. |
_________________ " Fabryka małp, fabryka psów, rezerwat dzikich stworzeń..." |
|
|
|
|
 |
skalpel

|
Wysłany: Pon Paź 02, 2006 19:08
|
|
|
noooo z takim podejściem to nic tylko podkulić ogon i skamleć. dac się wykorzystywać byle baranowi a potem narzekać na forum. sami sobie to fundujecie dając się dymać |
|
|
|
|
 |
Mr.Middlefinger

|
Wysłany: Wto Paź 03, 2006 05:55
|
|
|
| skalpel, chyba ci jakiś uraz z tego dymania został. |
_________________ " Fabryka małp, fabryka psów, rezerwat dzikich stworzeń..." |
|
|
|
|
 |
|
rybak

|
Wysłany: Wto Paź 03, 2006 09:04
|
|
|
Wiesz co jeżeli naprawdę potrzebowałbym wolne to i tak wezmę bez względu na konsekwencje.
Ale brać urlop tylko po to by pokazać "Ja mogę,Ja chcę i muszę dostać !!!!! "
Według mnie głupota... |
|
|
|
|
 |
skalpel

|
Wysłany: Sro Paź 04, 2006 15:42
|
|
|
| Mr.Middlefinger napisał/a: | | skalpel, chyba ci jakiś uraz z tego dymania został. |
może ale jak chcę urlop na telefon to biorę i nie dam się zastraszać. |
|
|
|
|
 |
kebab

|
Wysłany: Sro Paź 25, 2006 23:35
|
|
|
skodze sie z Toba skalpel i co najwazniejsze biorac urlop na zadanie takiemu GL nie powinno sie nawet tlumaczyc dlaczego poco itp.ale niestety rzeczywistosc w GM bywa inna |
|
|
|
|
 |
max75

Dział: body
|
Wysłany: Sob Paź 28, 2006 09:08
|
|
|
| skalpel napisał/a: | | urlop na żądanie jest urlopem na żądanie i nalezy mi się jak psu micha. nawet 100% załogi może go wziąść jednoczesnie i nikt nie moze ci go odmówić. a co do oceny. jeśli taki cymbał GL wspomni że masz nizszą premię bo wziołes urlop na żadanie wtedy gdy mu nie pasowało to mu możesz powiedziec że jest najnormalniej jeb.....ty i nich ci to da na piśmie. taki baran nie ma prawa wyciągac żadnych, powtarzam żadnych konsekwencji w związku z twoim urlopem w innycm wypadku łamie najnormalniej w świecie prawo a na to jest odpowiedni paragraf. | No tak tylko że jak ma coś w głowie to nie powie że udupił ci ocene za urlop na żądanie tylko za zaangażowanie i takie tam pierdy. |
_________________ Kocham ten stan,papierosek,kawa i Jaaaaaaa |
|
|
|
|
 |
jOpel

|
Wysłany: Sob Paź 28, 2006 09:37
|
|
|
Najlepiej przekazac sprawe od razu do Szifta pomijajac Menadzera. Sprawe urlopu okresla prawo pracy. Jesli jest to mozliwe operujcie tu konkretnymi nazwiskami.
[ Komentarz dodany przez: shoovarek1: Sob Paź 28, 2006 10:50 am ]
Proszę bez nazwisk. |
|
|
|
|
 |
|
|