Niezależne Fora Pracownicze Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: na, urlopy, zadanie

Urlopy na żądanie
Autor Wiadomość
majstersztyk 

Wysłany: Pią Cze 30, 2006 08:39   Urlopy na żądanie

Cześć nie wiem czy dzieje sie tak na innych wydziałach a przynajmniej na GA GL mówi sobie na metingu tak: od jutra nie macie po co do mnie dzwonic bo nie daje zadnych urlopów na żądanie bo jutro i przez cały tydzień mamy audyt więc o urlopie możecie zapomnieć, a zgodnie z prawem nie ma zapisu w kodeksie pracy o jakimś audycie "na czas audytu w GMMP brak UŻ"
Juz widziałem te rozmowy na lini co za c...l z tego GL jak może, trzeba cos z tym zrobic, ale niestety chłopaki maja umowy adecco albo i tymczasowe pod gm, wiec spokojnie sobie chodza cały tydzień do pracy a GL jak zawsze sie smieje z nas "co za barany dają sie nabierać"
Nie wiem jak postapic w takiej sytuacji gdybym tak naprawde potrzebował urlopu na żądanie na telefon (polecam nagranie rozmowy na dyktafon) co robić , starzy praownic proszę o opinie w tej sprawie

skalpel 

Dział: GMMP
Miejsce pracy: Zakłady GM Gliwice
Wysłany: Nie Paź 01, 2006 11:49   

ale baran. żaden zakichany GL nie robi ci łachy z urlopem na żądanie. to reguluje KP. takim tekstem to facet moze pojechac w kiblu do lustra. dzwonisz np. o 6:15 i mówisz że dziś bierzesz urlop na żądanie i niech spróbuje ci go nie dać.

rybak

Wysłany: Nie Paź 01, 2006 18:59   

Oczywiście że Ci go da.
Tylko pomyśl o tym że później jest półroczna ocena i zostanie to oczywiście w niej ujęte.
A poza tym w KP jest zapis że otrzymujesz urlop na żądanie o ile nie koliduje to z interesem pracodawcy czyli że nie poniesie on przez to strat.

skalpel 

Wysłany: Nie Paź 01, 2006 20:36   

rybak napisał/a:

A poza tym w KP jest zapis że otrzymujesz urlop na żądanie o ile nie koliduje to z interesem pracodawcy czyli że nie poniesie on przez to strat.

urlop na żądanie jest urlopem na żądanie i nalezy mi się jak psu micha. nawet 100% załogi może go wziąść jednoczesnie i nikt nie moze ci go odmówić. a co do oceny. jeśli taki cymbał GL wspomni że masz nizszą premię bo wziołes urlop na żadanie wtedy gdy mu nie pasowało to mu możesz powiedziec że jest najnormalniej jeb.....ty i nich ci to da na piśmie. taki baran nie ma prawa wyciągac żadnych, powtarzam żadnych konsekwencji w związku z twoim urlopem w innycm wypadku łamie najnormalniej w świecie prawo a na to jest odpowiedni paragraf.

rybak

Wysłany: Pon Paź 02, 2006 07:44   

Chłopie w jakim Ty świecie żyjesz?
Czy myślisz że GL jest aż tak głupi?
Oczywiście że Ci nie powie że dostajesz na przykład kategorię C lub B z tego powodu.
Nikt nie jest święty i na każdego się znajdzie haczyk?
Chyba mi nie powiesz że zawsze i wszędzie przestrzegasz tego całego GM-GMS?
Daj mi człowieka a na niego coś znajdę.

Mr.Middlefinger 

Wysłany: Pon Paź 02, 2006 12:02   

święta prawda rybak, zawsze coś znajdą jak bedą chcieli cię udupić.

skalpel 

Wysłany: Pon Paź 02, 2006 19:08   

noooo z takim podejściem to nic tylko podkulić ogon i skamleć. dac się wykorzystywać byle baranowi a potem narzekać na forum. sami sobie to fundujecie dając się dymać :(

Mr.Middlefinger 

Wysłany: Wto Paź 03, 2006 05:55   

skalpel, chyba ci jakiś uraz z tego dymania został.

rybak

Wysłany: Wto Paź 03, 2006 09:04   

Wiesz co jeżeli naprawdę potrzebowałbym wolne to i tak wezmę bez względu na konsekwencje.
Ale brać urlop tylko po to by pokazać "Ja mogę,Ja chcę i muszę dostać !!!!! "
Według mnie głupota...

skalpel 

Wysłany: Sro Paź 04, 2006 15:42   

Mr.Middlefinger napisał/a:
skalpel, chyba ci jakiś uraz z tego dymania został.

może :?: :) ale jak chcę urlop na telefon to biorę i nie dam się zastraszać.

kebab

Wysłany: Sro Paź 25, 2006 23:35   

skodze sie z Toba skalpel i co najwazniejsze biorac urlop na zadanie takiemu GL nie powinno sie nawet tlumaczyc dlaczego poco itp.ale niestety rzeczywistosc w GM bywa inna :neutral:

max75 

Dział: body
Wysłany: Sob Paź 28, 2006 09:08   

skalpel napisał/a:
urlop na żądanie jest urlopem na żądanie i nalezy mi się jak psu micha. nawet 100% załogi może go wziąść jednoczesnie i nikt nie moze ci go odmówić. a co do oceny. jeśli taki cymbał GL wspomni że masz nizszą premię bo wziołes urlop na żadanie wtedy gdy mu nie pasowało to mu możesz powiedziec że jest najnormalniej jeb.....ty i nich ci to da na piśmie. taki baran nie ma prawa wyciągac żadnych, powtarzam żadnych konsekwencji w związku z twoim urlopem w innycm wypadku łamie najnormalniej w świecie prawo a na to jest odpowiedni paragraf.
No tak tylko że jak ma coś w głowie to nie powie że udupił ci ocene za urlop na żądanie tylko za zaangażowanie i takie tam pierdy.

jOpel

Wysłany: Sob Paź 28, 2006 09:37   

Najlepiej przekazac sprawe od razu do Szifta pomijajac Menadzera. Sprawe urlopu okresla prawo pracy. Jesli jest to mozliwe operujcie tu konkretnymi nazwiskami.

[ Komentarz dodany przez: shoovarek1: Sob Paź 28, 2006 10:50 am ]
Proszę bez nazwisk.

Odpowiedz do tematu