Niezależne Fora Pracownicze Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: na, najazd, zwiazki

Najazd na związki
Autor Wiadomość
wiarus 

Miejsce pracy: Zakłady GM Gliwice
Wysłany: Nie Mar 25, 2007 01:42   

wampirzek napisał/a:
laotee napisał/a:
gdybym wtedy czyli 9 lat temu....wiedział jaka tu będzie hu..ia to z pewnością nie zwalniałbym się . tylko że na początku praca w oplu była lżejsza i kasa lepsza , teraz kasa jest gorsza niż

dokladnie kiedys pisali o nas "wybrancy losu" i rzeczywiscie clek mogl byc dumny ze robi w oplu
a teraz , teraz to szajs, ludzie sie smieja i tyle
przyjmuja byle kogo, byle mial kto na lince zaiwaniac
100% tych (nowych) ktorych znam nie miala by szans przejsc testy ktore mysmi przeszli
tylko kto by wtedy na tych u gory robil
a fakt jest taki ze kiedys zarabialem 2razy tyle co kumple, teraz niewiele wiecej
roznica tylko taka ze oni ida sie bawic a ja nie mam juz sily
i h....j wie czy to przyzwyczajenie mnie tu jeszcze trzyma czy nadzieja ze ktos sie obudzi i zacznie nas doceniac

Następny cytat. No widzę,że należysz do starej gwardii, ale tym bardziej dziwi mnie ta przemiana :shock:

brawal 

Dział: Body
Wysłany: Nie Mar 25, 2007 01:58   

Z góry przepraszam za następne porównanie , ale skalpel przypomina mi doktora Jekylla i Mr. Hyde .
Przepraszam cię skalpel , ale jak bym był rr to bym pisał tak jak ty ( żeby podpuszczać ludzi i poznać nastroje załogi ).
A swoją drogą ciekawi mnie z jakiego jesteś wydziału ( jesteś przecierz taki odważny )

skalpel 

Dział: GMMP
Wysłany: Nie Mar 25, 2007 10:03   

brawal napisał/a:
Z góry przepraszam za następne porównanie , ale skalpel przypomina mi doktora Jekylla i Mr. Hyde .
Przepraszam cię skalpel , ale jak bym był rr to bym pisał tak jak ty

ja się nie gniewam :)
nie bój się ale RR napewno nie jestem. nie wiem gdzie ty widzisz u mnie tę podwójną osobowość. jak pewnie zauważyłeś jest tylko pewne grono, którego nie trawię ale dlatego że zamiast pomagac szkodzi. poglądy ludzi to ja znam i te na tak i te na nie więc sondażu robić nie muszę. dziwi mnie tylko że z jednej strony nawołuje się do wspólnych działań a z drugiej skacze się sobie do gardeł za to ze ktoś wyraził inny pogląd :?: :(
a jeśli w moich tekstach widzisz gdzieś jakąś sprzeczność to daj mi znać.

acha nie podpuszczaj mnie tekstami.
brawal napisał/a:

A swoją drogą ciekawi mnie z jakiego jesteś wydziału ( jesteś przecierz taki odważny )

za stary lis jestem na te numery :)

wiarus 

Wysłany: Nie Mar 25, 2007 13:27   

Cytat:
dziwi mnie tylko że z jednej strony nawołuje się do wspólnych działań a z drugiej skacze się sobie do gardeł za to ze ktoś wyraził inny pogląd .

Uczestniczę w tym wątku i wydaje mi się, że tu kto inny jest niekonsekwentny.
Myślę że gdyby nie wcześniejsze jego wypowiedzi nie byłoby tylu emocji.
Chodzi oczywiście o "wampirzka".
A tak w ogóle to dzięki Skalpel za aktywność, dzięki twoim prowokującym wypowiedziom ludzie zaczynają myśleć i coś się na forum dzieje.

brawal 

Dział: Body
Wysłany: Nie Mar 25, 2007 17:03   

Cytat:
( żeby podpuszczać ludzi i poznać nastroje załogi ).

Skalpel "zapomniałeś" tego skomentować . :wink:

maly30 

Wysłany: Nie Mar 25, 2007 19:39   

moim zdaniem zwiazki weszly w spor z dyrekcia po to by pokazac ze cos robia ,jesli chca walczyc to mogli to zrobic 3 lata temu a nie podpisywac smieszne porozumienie zafirowe ,zafire i tak bysmy dostali, teraz domagamy sie kasy ok ale moglismy miec normalne podwyrzki a nie inflacyjne a tak pozatym to o ile mi sie nie myli to kiedys byl zapis ze podwyzka inflacyjna ale nie mniej niz 3% :evil: :twisted: :razz:

laotee

Wysłany: Nie Mar 25, 2007 20:08   

Mały jesteś w błędzie ..... porozumienie mówi dokładnie ...podwyżka o stopień inflacji , a po okresie do kiedy obowiązuje porozumienie podwyżka ma wynosić inflacja plus 3 % a po roku 2% po dwóch 1.5 %

skalpel 

Wysłany: Nie Mar 25, 2007 21:18   

brawal napisał/a:
Cytat:
( żeby podpuszczać ludzi i poznać nastroje załogi ).

Skalpel "zapomniałeś" tego skomentować . :wink:

jak to nie :?: ;)
a to:

Cytat:
poglądy ludzi to ja znam i te na tak i te na nie więc sondażu robić nie muszę.

:wink:

laotee

Wysłany: Pią Mar 30, 2007 08:56   

jeśli kogoś interesuje dlaczego u nas jeszcze nie doszło do strajku to proponuje lekturę ZOBACZCIE gdzie i o kogo walczy nasz czołowy związkowiec http://www.tvn24.pl/12692...,wiadomosc.html

zafir'ek 

Wysłany: Pią Mar 30, 2007 20:34   

Ten tekst po raz kolejny utwierdza mnie w przekonaniu ze SC bardzo lubi gwiazdorować ... narobi troche szumu .... zrobia mu kilka fotek ....a potem w blasku slawy wdrapie sie na jakis wyzszy stołek, nas wszystkich bedzie miał w ... powazaniu ... jak zwykle zresztą!

wiarus 

Wysłany: Pią Mar 30, 2007 22:09   

Cytat:
jeśli kogoś interesuje dlaczego u nas jeszcze nie doszło do strajku to proponuje lekturę ZOBACZCIE gdzie i o kogo walczy nasz czołowy związkowiec http://www.tvn24.pl/12692...,wiadomosc.html

co w tym zdrożnego cekawe jakie jest twoje stanowisko w sprawie protestu

laotee

Wysłany: Pią Mar 30, 2007 22:30   

Wiarus ...moje zdanie jest takie ....gdyby S.C. pilnował swojego gniazda to żadna kukułka by w nie nie srała .....ale jak już ktoś powiedział wyżej troche gwizdków i kariera gotowa tylko nas ma w d...e

wampirzek

Wysłany: Sob Mar 31, 2007 20:21   

[quote="wiarus"][quote="wampirzek"]
laotee napisał/a:
ale tym bardziej dziwi mnie ta przemiana :shock:

jaka przemiana !
mam poprostu raz lepsze dni raz gorsze
poglady mi sie nie zmienily
zwyczajnie
raz wnerwia mnie jedno raz drugie
raz moj TL raz GL innym razem kumpel z przeciwka - to chyba normalka
a zreszta co mi tam
napedzamy te teksty
tylko czemu ich tak malo
od pewnego czasu corazmniej ludzi tu pisze
??????????????????????????????????????????

skalpel 

Wysłany: Nie Kwi 01, 2007 22:21   

przeciez oni sami na swojej stronie przyznaja się że to co dzieje się u nas to częśc większej całości :
Cytat:
Podjęta przez NSZZ Solidarność kampania „Niskie płace barierą rozwoju Polski” jest inicjatywą mającą na celu poprawienie warunków wynagradzania pracowników dzięki promocji idei dialogu i solidarności społecznej. Dzięki tej kampanii nasz związek chce zwrócić uwagę opinii publicznej na fakt, iż niskie płace w Polsce....

http://www.solidarnosc-opel.pl/news.php

a jak poczytac więcej prasy to cała sprawa rozbija się nie o nasze zarobki tylko o spadek liczebności członków tej organizacji. ludzie widza co się dzieje że Solidarność a raczej jej władze w zakładach dba o własne tyłki a zapomniali o szarym pracowniku. członków ubywa więc trzeba zrobic show na skale krajową aby pokazać że coś robią.

a tak na marginesie to jutro podobno maja rozmawiać dyrekcja ze zwiazkami. jak myślicie z ile nas Sławek sprzeda :?: a potem pewnie powie że to i tak wielki sukces jego i zwiazku. ja to słyszałem juz pare razy po każdych negocjacjach płacowych.

wampirzek

Wysłany: Sob Kwi 07, 2007 18:51   

panowie i panie
z tego co sie slyszy to sc dostal nakaz zalatwienia podwyzek
nie wazne ile
niewazne czy mu sie to uda czy tez nie
nawet kosztem zamkniecia zakladu z powodu strajkow i strat z tym zwiazanych
poprostu zaczeto mieszac w to polityke
storz precedens to reszta zwiazkow bedzie mialo pole do popisu
i tylko oto tutaj chodzi
g..no go obchodzi czy cos dostaniemy
on cieply stolek ma zapewniony
a dzieki jego dzialaniom kilkaset osob straci prace

przypominam ze obecna sytuacje na zakladzie zawdzieczamy nie komu innemu tylko jemu i podpisaniu porozumienia o stopien inflacji na lata 2005-2007

czy tak ciezko bylo dodac ze od maja do maja i o stopien inflacji ale nie mniej niz 4,5% ktore wtedy zaklad dawal ?

szkoda gadac
modlic sie tylko zeby znowu sprawy niezdu...cyl

Odpowiedz do tematu