|
komentarze do "Moplika" |
| Autor |
Wiadomość |
skalpel

Dział: GMMP
Miejsce pracy: Zakłady GM Gliwice
|
Wysłany: Sob Gru 23, 2006 20:50
|
|
|
brudnawoda zapytaj BONUSIKA o to o czym pisaliśmy na priva. chyba ze ja mam to zrobić. ale na razie tylko w PM nie publicznie. potem się zobaczy.
BONUSIK doszedł tylko jeden mail ja wysłałem ci chyba 4 no chyba ze jesteś minimalistą |
|
|
|
|
 |
|
BONUSIK

|
Wysłany: Sob Gru 23, 2006 21:12
|
|
|
| skalpel napisał/a: | brudnawoda zapytaj BONUSIKA o to o czym pisaliśmy na priva. chyba ze ja mam to zrobić. ale na razie tylko w PM nie publicznie. potem się zobaczy.
BONUSIK doszedł tylko jeden mail ja wysłałem ci chyba 4 no chyba ze jesteś minimalistą |
ojjjj ja dostałem tylko 1 od ciebie i na niego odpisałem |
|
|
|
|
 |
brudnawoda

|
Wysłany: Sob Gru 23, 2006 21:18
|
|
|
Bonusik, jak zawsze masz rację, tekst też zajefajny, nawet Matka Kurka by takiego nie wymyśliła ......Proszę o dwa słowa sprostowania.
[ Dodano: Sob Gru 23, 2006 9:48 pm ]
Myślimy, Bonusik, myślimy co dalej..... |
_________________ Jest ok' kurna.... |
|
|
|
|
 |
BONUSIK

|
Wysłany: Sob Gru 23, 2006 22:50
|
|
|
| brudnawoda napisał/a: | Bonusik, jak zawsze masz rację, tekst też zajefajny, nawet Matka Kurka by takiego nie wymyśliła ......Proszę o dwa słowa sprostowania.
[ Dodano: Sob Gru 23, 2006 9:48 pm ]
Myślimy, Bonusik, myślimy co dalej..... |
Odpisałem na priv |
|
|
|
|
 |
Indiana Jones

|
Wysłany: Nie Gru 24, 2006 00:13
|
|
|
BONUSIK to człowiek prawy któremu można ufać i który jest da nam nadzieje na lepszą przyszłość.Stańcie po jego stronie i zacznijcie walczyć o swoje.
Solidarność Was zniszczy was i wasze rodziny doprowadzi do nędzy,dlatego prosze o jedność o braterstwo i o poświęcenie razem możemy to zmienić |
|
|
|
|
 |
skalpel

|
Wysłany: Nie Gru 24, 2006 00:30
|
|
|
| Indiana Jones napisał/a: | BONUSIK to człowiek prawy któremu można ufać i który jest da nam nadzieje na lepszą przyszłość.Stańcie po jego stronie i zacznijcie walczyć o swoje.
Solidarność Was zniszczy was i wasze rodziny doprowadzi do nędzy,dlatego prosze o jedność o braterstwo i o poświęcenie razem możemy to zmienić |
coś ty lykał nie dało się tego napisać bez tego patosu |
|
|
|
|
 |
BONUSIK

|
Wysłany: Nie Gru 24, 2006 10:22
|
|
|
| W dniu dziśiejszym nawiozałem kontakt z wszystkimi co domnie napisali by dnia 28 grudnia przesłali wypełnione deklaracje pod wskazany przezemnie adres do siedziby Wolnego Związku Zawodowego ,,Sierpień 80" po wielu dniachach wirtualnej współpracy, bedziemy mieli w końcu okazję poznać się i porozmawiać "na żywo",( rzeczowo) . Spotkanie na temat przyszłości- tej odległej i tej bliższej i wyboru przewodniczącego zostanie ustalone po rejestracji związku mam nadzieje że - nie zabraknie wielu nowych pomysłów, które stopniowo wprowadzać będziemy w życie. O wszystkim informować będziemy na bieżąco na podane przez was adresy korespondecyjne i nie tylko. |
|
|
|
|
 |
Indiana Jones

|
Wysłany: Nie Gru 24, 2006 22:52
|
|
|
| No i ja wysyłam swoją deklaeacje pod wskazany adres,mam nadzieje że ludzi z jajami będzie więcej. |
|
|
|
|
 |
|
BONUSIK

|
Wysłany: Pią Gru 29, 2006 17:01
|
|
|
PANOWIE i PANIE by zachęcić was do nadsyłania dobrych pomysłów (nie tylko DEKLARACJI)pozwole sobie wybiec w niedaleką przyszłość .
„Wiadomości Oplowskie.
Styczeń 2010.
Fabryka pracuje pełną parą. Rok 2009 zakończyliśmy pełnym sukcesem. Od dwóch lat nasz Direct Run jest na stabilnym poziomie 100% i jesteśmy jedynym zakładem w GME z takim rezultatem. Poziom bezpieczeństwa jest znakomity. Od dwóch lat nie mieliśmy LWD a poziom FAA spadł do zaledwie 2 miesięcznie w całej fabryce. Nasze koszty są dużo poniżej zakładanych i osiągneliśmy poziom 65% zakładanych wydatków na ubiegły rok. Na taki znakomity wynik finansowy wpłyneły zapewne zmiany w systemie zaopatrzenia w odzież roboczą i jej regeneracji. Każdy pracownik co miesiąc dostaje opakowanie 600g proszku do prania i sam pierze swoje ubrania. Rekawice robocze mamy możliwość zakupić w pobliskim Praktikerze po 6PLN za parę a na ten cel każdy pracownik co miesiąc dostawał aż 12 PLN/miesiąc. Na pośbę związku i forum wprowadziliśmy system motywawania w postaci breloczków do kluczy dla każdego pracownika z trzema Kaizenami na miesiąc a dla pracowników ze 100% frekwencją bilet do Multikina na jeden z podanych w wykazie filmów raz do roku. Niestety nasze propozycje z losowaniem samochodów dla 10 szczęśliwców nie zostały popart przez przedstawicieli pracowników. Kolejnym sukcesem jakim mozemy się pochwalić to zakończone w ubiegłym miesiącu negocjacje płacowe, w których brały udział jak zwykle Forum Doradcze i Solidarność. Związek Olimpia i Pracowników Opla w negocjacjach nie uczestniczyły ponieważ z powodu małej ilości członków uległy samorozwiązaniu. Dzięki negocjacjom każdy pracownik począwszy od 01.01.2010 otrzyma aż 0,5% podwyżki plus co roku do końca trwania porozumienia płacowego to jest do 2015 roku będzie mógł wziąść udział w losowaniu Zafiry na weekend raz w miesiącu. Dzięki porozumieniu i naszym dobrym wynikom jakie osiągamy udało się otrzymać kolejny model do produkcji. Od kwietnia 2010 będziemy produkowali cała gamę Astry III (chatbackn,sedan, combi), której produkcję wycofano z innych zakładów europejskich ze względu na wprowadzenie w nich Astry IV w Bochum, Zafiry III w Antwerpii, Corsy IV w Eisenach. Dzięki temu bedziemy mogli lepiej wykorzystać nasze moce produkcyjne na dwóch zmianach. Nasz zakład jest nadal jednym z liderów pod wzgledem płac w regionie. Średnia płaca w zakładzie wynosi 2500PLN brutto i wzrosła od 2007 roku o całe 0,9%.”
I co podoba się wam Chcecie takiej przyszłości To nadal stójcie z boku i przygladajcie się.
Jeśli chcecie to zmienić to zróbmy to razem. Jest szansa na zmianę tego stanu rzeczy ale musimy wspólnie to zrobić. Trzeba odsunąć od decydowania za nas dotychczasowy związek, który mamił nas tylko obietnicami nie dając nic w zamian. Chcecie nadal bilety na Małysza, grzybobranie i okazjonalne biesiady to nie musicie robić nic. Ale jeśli mierzi was ten marazm to ruszmy go od samego dołu sami. Możemy to zmienić
PISAC na adres ZMIENMYTO@interia.pl |
|
|
|
|
 |
skalpel

|
Wysłany: Sob Gru 30, 2006 21:38
|
|
|
no i co się dzieje w sprawie tego nowego związku |
|
|
|
|
 |
Bochun

|
Wysłany: Sob Sty 06, 2007 12:12
|
|
|
| skalpel napisał/a: | no i co się dzieje w sprawie tego nowego związku |
Zaufaj mi dzieje sie dzieje chodz brakuje ludzi z jajami ale damy rade |
|
|
|
|
 |
skalpel

|
Wysłany: Sob Sty 06, 2007 14:45
|
|
|
| Bochun napisał/a: | | skalpel napisał/a: | no i co się dzieje w sprawie tego nowego związku |
więc po co się tym zajmować skoro ludzie są tak obojętni. niech się dalej daja robić w konia. niech sobie ponarzekają na forum, popsiączą pod nosem na firmę, popłacza do poduszki ze im szef robi akuku. nie wiem czy dla takich ludzi warto cokolwiek organizować. skoro już teraz maja to gdzies to potem im tez to będzie zwisało. zwykła polska degrengolada. dużo marudzić ale jak trzeba cos zrobic to pełno tylko gapiów. widac to w całym niestety kraju
wychodzi jednak na to co pisałem kiedyś że nie warto się wogóle angażować w cokolwiek dla ludzi mających to wszystko w d...e a o tym że można było coś zrobic przypominaja sobie jak im ktos te dupska porzadnie skopie. jak dla mnie niech ich kopią po tych zadach. ja sobie bede patrzył jak im puchną i sie śmiał. wystarczy poczytać to forum. ludzi bardziej interesuje, kto z kim sypia, kto komu włazi do tyłka bez wazeliny i tego typu pierdoły. ludzi interesujaa plotki, ploteczki, pomówienia i insynuacje. reszta jest mało istotna byle tylko można komus obsmarować tyłek. dla niech checie walczyć w imię czego mnie to zaczyna zwisać. |
|
|
|
|
 |
Bochun

|
Wysłany: Nie Sty 07, 2007 15:27
|
|
|
| skalpel napisał/a: | | Bochun napisał/a: | | skalpel napisał/a: | no i co się dzieje w sprawie tego nowego związku |
więc po co się tym zajmować skoro ludzie są tak obojętni. niech się dalej daja robić w konia. niech sobie ponarzekają na forum, popsiączą pod nosem na firmę, popłacza do poduszki ze im szef robi akuku. nie wiem czy dla takich ludzi warto cokolwiek organizować. skoro już teraz maja to gdzies to potem im tez to będzie zwisało. zwykła polska degrengolada. dużo marudzić ale jak trzeba cos zrobic to pełno tylko gapiów. widac to w całym niestety kraju
wychodzi jednak na to co pisałem kiedyś że nie warto się wogóle angażować w cokolwiek dla ludzi mających to wszystko w d...e a o tym że można było coś zrobic przypominaja sobie jak im ktos te dupska porzadnie skopie. jak dla mnie niech ich kopią po tych zadach. ja sobie bede patrzył jak im puchną i sie śmiał. wystarczy poczytać to forum. ludzi bardziej interesuje, kto z kim sypia, kto komu włazi do tyłka bez wazeliny i tego typu pierdoły. ludzi interesujaa plotki, ploteczki, pomówienia i insynuacje. reszta jest mało istotna byle tylko można komus obsmarować tyłek. dla niech checie walczyć w imię czego mnie to zaczyna zwisać. |
A to ciekawe pytanie.... skieruje je do wszystkich forumowiczow.... oby sie przypadkiem nie okazalo że 99%tutaj piszących nie wie nawet jak to "coś" zwane honorem, odwagą wyglada .
Zaczynam........ powiedzcie drodzy forumowicze ilu z was tu piszących ma odrobine odwagi by coś zrobić w realu z tym o czym tu piszecie Nie dajcie Skalpelowi satysfakcji ,udowodnijcie że nie ma racji ,podpiszcie sie pod tym postem rekami i nogami udowodnijcie że macie "Jaja" że to o czym piszecie tutaj nie jest tylko waszym odreagowaniem na codzienność (tam jesteście nikim poniewierają wami) a tu anonimowo jesteście kimś potraficie opluć kogoś bo wiecie że nic wam nie grozi.
Acha.... zacznę od siebie
Mało tu pisze ale jestem w stanie walczyć z tym złem jakie jest na zakładzie udowodniłem to tym że doreczyłem swoją Deklaracje |
|
|
|
|
 |
LIGOPTYRYSTA

|
Wysłany: Nie Sty 07, 2007 16:53
|
|
|
| Gdzie doręczyłeś swoją deklarację?Podaj namiary bo też bym chciał doręczyć. |
|
|
|
|
 |
Bochun

|
Wysłany: Pon Sty 08, 2007 21:57
|
|
|
Jestem zniesmaczony postawą FORUMOWICZÓW a w szczególności tych co tak wiele tu piszą, którzy wręcz zachowują sie jak lewa NOGA i ciągną za sobą pozostałych nieudaczników, którzy TYLKO BĘDAC Anonimowi tak smiało sobie poczynają . W tym miejscu można zapytać - Co też innego ta grupa potrafi. Myślę że odpowiedzi na tak proste pytanie niestety nie znajdę. Choć może odpowiedzą że potrafią jeszcze - DŁUBAĆ W NOSIE - no ale czy to jest odpowiedz ????
Zapytasz pewnie Skalpel.A czego spodziewałes się od "towarzyszy" niedoli?Chyba nie liczyłeś na nic więcej?
Odpowiem sobie sam .Jeśli trzeba będzie zrobic zadymę, jakieś obsmarowanie dupy kolegi lub kolejny donośik do Dyrekcji dla zaspokojenia ambicji stadnych tego który najgłośniej w nim ryczy, to gwarantuję ,że się nie zawiedziesz.Póżniej wszyscy czytając Moplika dowiemy się jak wiele" Ciebierze" Cała załoga zawdzięcza.Pamiętaj krowa która ryczy mało mleka daje.Jest to stara mądrosc ludowa, która w tym przypadku się sprawdza.I jeszcze jedno.Zapamiętajmy sobie Nicki tych osób.
Teraz wszem i wobec będą wieścic >> nie jestesmy odpowiedzialni - nic nie zrobilsmy <<
P.s Moja rada.Najlepiej załatwcie sobie jakiś duży kontener i wreszcie sami sie WYWALĆIE NA SMIETNIK
Na szczeście są jeszcze ludzie na zakładzie co mało gadają a więcej robią ale do tego trzeba mieć "JAJA" |
|
|
|
|
 |
|
|