Niezależne Fora Pracownicze Strona Główna

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: czy, glupota, hipokryzja

hipokryzja czy głupota ??
Autor Wiadomość
skalpel 

Dział: GMMP
Miejsce pracy: Zakłady GM Gliwice
Wysłany: Wto Sty 16, 2007 18:27   hipokryzja czy głupota ??

Cytat:
Kiedy osiem kobiet zdecydowało się założyć związek zawodowy w zakładzie, za karę wysłano je do pracy do Giżycka, a po powrocie zwolniono dyscyplinarnie.

http://www.solidarnosc-opel.pl/news.php

no jak to czytam to mi się nóż w kieszeni otwiera. oczywiście specjalnie wyrwałem zdanie z tej notatki i przyznaję się do tego bez bicia. a zrobiłem to po to aby pokazać hipokryzję tych, którzy mienią się obrońcami praw pracowniczych. h** od tego że wyrok w w/w sprawie jest jak najbardziej słuszny i działania tego gościa są zwykłym draństwem, ale przypomniała mi się sprawa z przed roku w naszym zakładzie. popatrzcie tylko. jak ktoś podkłada nogę ludziom chcącym założyć związek zawodowy jest wg naszych "milusińskich" przestępcą i człowiekiem godnym potępienia. szykany wobec tych ludzi to skandal ale jakoś takie same działania w wykonaniu "naszych" solidarnościowych bossów sa już w pełni uzasadnione. prawo Kalego w jego najlepszym wykonaniu. dla przypomnienia tym co nie kumają o co biega to nie dalej jak niecały rok temu przewodniczący i jego świta parokrotnie denuncjowało do dyrekcji osoby chcące rzekomo założyć konkurencyjny związek na naszym zakładzie. panowie może tak złóżcie pozew do sądu na samych siebie. bo czym się różnia działania tego gościa w tym konkretnym przypadku od działania was samych :?:

Odpowiedz do tematu